Browar Fortuna





Пивоварня Фортуна спеціалізується на виробництві темного пива, яке має вірних поцінювачів.

Створення унікального пива вимагає не тільки найякісніших інгредієнтів, але і перш за все майстерності та відданості пивоварів та цінного часу. Пивоварня Фортуна все ще виробляє пиво, дуже подібне до того, як його варили в XIX столітті. Фортуна – одна з небагатьох пивоварень Європи, які використовують традиційні відкриті чани для бродіння. Після додавання дріжджів пиво бродить у них, як задумано природою: без штучного прискорення, без впливу тиску чи температури. Завдяки цьому дріжджі не стресують, мають ідеальні умови для розвитку і, як наслідок, надають неповторний, свіжий смак і насичений аромат. Пиво Browar Fortuna пропонує набагато ширший асортимент смаків, ніж популярне “легке” пиво, користується великою популярністю серед людей, які шукають “немасових” продуктів, зварених традиційними методами.

Історія пивоварні

Перші згадки про пиво з Милослава відносяться до 1626 року, коли було зроблено офіційний запис про заготівлю пива для резервів. Милослав виявився процвітаючим пивоварним центром, про що найкраще свідчать записи про податки, – цілих тридцять шість пивоварів платили їх.

У 1794 р. заслужене пиво Милослава було відправлено до Гданська, звідки воно вирушило у широкий світ на кораблях.

У 1889 році в Мілославі розпочалася нова ера пивоваріння, коли зусиллями місцевих жителів міста було побудовано сучасну парову пивоварню “Фортуна”. Вона стала безпосереднім спадкоємцем майже тривікової традиції пивоваріння в цьому місті.

У 1939 році нацисти забрали пивоварню у її законних власників, а одинадцять років потому її націоналізували комуністи. Протягом наступних десятиліть вона поступово занепадала, і чудове, знамените пиво Милослава було забуте.

У 1995 році спадкоємці довоєнних власників відновили пивоварню, яка була зруйнована, виснажена та позбавлена ​​доброго імені. Через два роки створено Browar “Fortuna” Sp. z o.o. з наміром повернути пивоварні колишню пишність та відродити багатовікову традицію пивоваріння на милославській землі.

Ще одна суттєва зміна сталася навесні 2011 року, коли пивоварня у Милославі отримала нового власника – компанію, що складається з ентузіастів пива, фахівців, які роками працювали на ринку пива як у Польщі, так і за кордоном. Таким чином, пивоварня отримала величезну істотну підтримку у сфері виробництва та продажу та послідовно реалізує філософію особливого пивоваріння.

Особливості пива

Немасове пиво: стратегія пивоварні включає відхід від звичайного пива на користь спеціального, особливого пива. Пиво готується з винятковою ретельністю для відтворення найбільш характерних рис стилю, із застосуванням виняткових технологій та сировини, поважаючи старі традиції.

Відкрите бродіння – унікальний метод приготування пива. Пивоварня Фортуна в Милославі – одна з небагатьох у Польщі, де використовуються традиційні відкриті чани для бродіння. Пиво у відкритих чанах ферментується за задумом природи: без зайвого прискорення, традиційно, з увагою до смаку. Завдяки вільному доступу кисню дріжджі мають ідеальні умови для розвитку, в результаті чого створюється неповторний, свіжий смак і насичений аромат справжнього пива.

Смажений солод: відмінна риса – широке використання темного смаженого солоду. Завдяки цьому темне пиво має унікальний, характерний смак.

Натуральні інгредієнти: пиво вариться з натуральних, якісних інгредієнтів. Ароматизоване пиво також відрізняється натуральними додатками, такими як: екстракт горіха дерева кола (Fortuna Czarne), липовий мед з польських пасік (Fortuna Miodowe Ciemne), вишневий сік (Fortuna Wiśniowa) або сік стиглої сливи (Fortuna Śliwkowa).

Метод трудомісткого доброжування в пляшці Повторна ферментація в пляшці вимагає часу та знань пивовара. Додавши до пляшки додаткову порцію дріжджів перед тим як її закупорити, отримуємо насичене пиво, характер якого з часом змінюється-від свіжого до більш стійкого. Саме так робиться спеувальне пиво Komes!

Нагороди та відзнаки

  • «European Beer Star 2020»,   Фортунатус: Фламандський червоний ель виграв золоту медаль у категорії «Кисле пиво з деревини та бочки»
  • Бронзова медаль Чемпіонату світу з пива 2014 у категорії Балтійський портер.
  • Золота медаль на конкурсі European Beer Star 2013 у Мюнхені за пиво Komes Porter Bałtycki
  • 1 місце у конкурсі споживчого пива «Chmielaki Krasnostawskie 2013» у категорії «медове пиво»
  • Сертифікат якості та традицій, що вручається традиційній продукції високої якості
  • Найкраще пиво з регіональної пивоварні у конкурсі споживачів пива Chmielaki Krasnostawskie 2013
  • Золота медаль у категорії “темне міцне пиво з вмістом екстракту в суслі 13,1 – 18,0 градусів” та Гран -прі конкурсу “Chmielaki Krasnostawskie 2012” за пиво “Милослав Коляк”
  • Внесення пива “Czarne” до списку регіональних та традиційних продуктів, що зберігаються у Міністерстві сільського господарства та розвитку сільських територій
  • Титул польського виробника харчових продуктів 2006
  • Назва Зразковий виробник харчових продуктів 2006
  • Гран-прі Великої Польщі 2006 у категорії “виробництво та продаж пива”
  • Сертифікат “Teraz Gniezno” 2005 року для найкращих компаній регіону
  • Золота медаль за розвиток виробництва, П’єтронки 2004
  • Срібна медаль за пиво “Czarne” на конкурсі пива П’єтронки, 2004
  • Сертифікат “DOBRE BO POLSKIE” на пиво “Czarny” 2002, 2003
  • Відзнака для пива “Czarne” на відкритому конкурсі пива, Щирк 2001
  • ХІТ – ПОЛАГРА 2001 – приз глядацьких симпатій
  • Рекомендація Клубу бізнес-центрів
  • Відзнака 1-го Великопольського гала регіональних та традиційних продуктів для пива “Czarne”
  • Капелюх Меркурія на честь 115-річчя пивоварні Фортуна

Leave a Comment

Cart
Your cart is currently empty.